StarWarsblog

 Rögtön bele is vágok itt minden felvezető nélkül!

 Hát igen...

Első szembetűnő dolog: a zene atomjó, annyira passzol a jelenetekhez.

Vessük bele magunkat kicsit bővebben:

Eleinte egy bolygót látni ami akár lehet a Corellia is. Ez a bolygó Han Solo szülőbolygója.

Utána egy homokkal borított bolygóra utazunk, ahol számíthatunk egy kisebb összetűzésre is. Egyébként ezt a helyet a későbbiekben is láthatjuk Beckett mögött, mikor Han-t avatja be a terveibe. 

Ezek után egy kaszinóba/ kocsmába megy be fiatal hősünk, ahol Lando Calrissian-nal találja szemben magát. Vajon itt nyeri el a jól ismert Ezeréves sólymot?

Bármi is történik ott, a következő képen már a Sólyom alatt áll másodpilótájával, Csubakkával.

Aztán Han Qi'ra szórakozóhelyén beszélget a tulajjal.

Végre egy új arc: Paul Bettany, Dryden megformálója. Talán ő lesz a gonosz ebben a filmben... és ezt alá is támasztja az előzetes vége.

 

Semmi biztosat nem tudhatunk május 25-ig, amikoris berobban a mozikba a film.

 

 

 Egy gyönyörű bts (behind the scenes) videót láthatunk. 

A színészek is hozzáfűznek néhány mondatot a fantasztikusnak ígérkező filmhez. 

Ezek után már csak annyit tudok mondani, hogy menjetek és nézzétek meg, ahogy én is fogom tenni. 

Immár kevesebb, mint 10 nap van hátra a premierig... kitartás!

Spoileres Solo kritika következik:

 Koaxium... hiperüzemanyag.

A filmben minden ekörül forog.

A fiatal Han és barátnője Qi'ra a szökésüket tervezik a Korelliáról, ami félig-meddig sikerül is. Han ugyan kijut, mivel a kapuőrt megvesztegetik, de a lány bent marad. Itt Han megesküszik rá, hogy pilóta lesz. Be is áll a Birodalomhoz, hogy pilóta képzésre mehessen, de 3 év alatt csak a frontra jut. Ott találkozik Beckettel és társaival, akik felveszik mint társat. Ez előtt szabadítja ki Chewbaccát is. Kiderült, hogy Han a vukik nyelvét is beszéli.

Elmennek egy közös bevetésre: egy vagonnyi koaxiumot kell ellopniuk egy birodalmi teherhajóról. Majdnem sikerül, de Enfys Nest, a kalóz, közbeszól, ezért megsemmisül a rakomány. Arról nem is beszélve, hogy Val és Rio is odaveszett. 

Itt jön a képbe Driden Vos, a Vörös Hajnal vezetője, aki felbérelte őket. Megöletné őket, de Hannak eszébe jut, hogy finomítatlan koaxiumot is lehet szerezni, mégpedig a Kesseli Fűszerbányák alatt. 

Beckett beszervezi Lando Calrissiant, miután Hant csúnyán elverte egy sabacc parti során. Megszerzik az árut, L3-37 szétesik, de a fejét megmentik, majd betáplálják a navigációs rendszerét a Sólyomba. Ennek hála meg tudják tenni egészben a Kessel-utat, rövidítve a ködön át mintegy 12 parsec alatt.

A bolygón Enfys Nest is feltűnik, Lando elmegy a Sólymon, végül viszont a finomított koaxiumot nem Dridennek adják, de elárulja a tervüket Beckett, aki elviszi a koaxiumot és Chewit. Qi'ra megöli Drident, átveri Hant így ő lesz a Vörös Hajnal vezetője és felhívja a megbízójukat... 

!SPOILER!

aki nem más, mint Darth Maul. Kéri a lányt, hogy menjen el érte a Dathomirra.

Végül a koaxiumot Enfis Nestnek adják, aki egy fiatal lány. Han lelövi Beckettet, ezzel megvédve magát és a vukit. Ketten elmennek, megkeresik Landot és sor kerül arra a legendás sabacc partira, ahol Han megnyeri a Sólymot.

Ezek után elmennek a Tatooinra, mert egy nagymenő gengszter csapatot toboroz...

 

Összességben egy nagyon jó és vicces filmet kapunk. Mindenkinek ajánlom!