StarWarsblog

 Sorozatok... titkos szerelmeim. 

Itt inkább a két legnépszerűbb sorozatról fogok mesélni:

1) Star Wars: aklónok háborúja

2) Star wars: Lázadók

 

Én őszintén bevallom, a klónok háborúja közelebb áll a szívemhez, de a Lázadók új évadja jobbnak ígérkezik, mint korábbi elődei.

Hát... majd meglátjuk!

 Star wars: Lázadók

 

Bizonyára a Star Wars a legjobb animátorait állította rá a projektre, ugyanis a képi világ egész jól sikerült. 

A célközönség viszont egyértelműen a fiatalabb korosztály. 

Eddig négy évaddal rendelkezik, egy évad 22 rész, egy rész 23-25 perc, de a negyedik évad csak 16 rész.

Az első évad arról szól, hogy az apró lázadó-sejt Hera Syndulla és Kanan Jarrus vezetésével hogyan bökdösi a Birodalmat, és hogy az ifjú Ezre Bridger hohyan válik a csapat tagjává. Poénos, fordulatos, egész szórakoztató.

A második évad hasonló az elsőhöz, viszont ebben felbukkan a Star Wars történelem egyik legikonikusabb karaktere: Darth Vader, és egy közönségkedvenc is: Ashoka Tano. A fő inkvizítort legyőzik, helyette jön másik kettő. Néhány másik Clone Warsos karakter is felbukkan Rex századossal az élen. Az évadzáró pedig rengeteg meglepetést tartogat...

A harmadik évad szorosan kapcsolódik az előzőhöz, Ezra kap egy új frizurát és feltűnik a színen, a Birodalom oldalán, egy idegen, az ismeretlen régiókból, akinek eredet könyvét mostanában dolgozzák át képregénnyé. Kitaláltad már? Thrawn főadmirális. Ezra, bár úgy tűnhet, hogy enged a sötét oldalnak, nem teszi meg. Felbukkan viszont még egy Clone warsos szereplő, a csempész-kalóz, Hondo Ohnaka. Találkozunk Hera apjával, Cham Syndullával, és Numával, aki szintén a Clone warsból lehet ismerős. Mandalorra is ellátogathatunk Sabine Wrennek hála. Végre kezd elindulni a történet.

A negyedik évad mindössze 16 rész, de ez a legeseménydúsabb és a könnyeinkkel sem spórol. Pár karaktertől el kell búcsúzzunk, teljesen névtelenül, mind a két oldalról. Ha eddig eljutottál, ezt már mindenképp nézd meg, ez zár majd le mindent.   

 Star Wars: a klónok háborúja

 

Személyes kedvencem!

Egy évad 22 rész, egy rész 22-24 perc, hat évad van belőle összesen, de a hatodik csak 13 rész.

A történet remek, a kép jó, a karakterek megérthetőek, mind a jók és rosszak.

Pár jelenetet nem nézve itt is a célközönség a fiatalabb korosztály. 

Itt nem fogok összefoglalót írni, ugyanis annyi minden történi egy évadban, hogy három óra nem lenne elég elmesélni, nemhogy leírni.

Nagyon pörgős, könnyen bele lehet feledkezni.

Az egész a klónháborúk alatt játszódik, egy hosszúfilmmel az elején, amikoris Anakin Skywalker kap egy padavant (tanoncot), hogy tanítsa ki. Javarészt az ő különösebbnél különösebb kalandjaikról szól az összes évad. 

Néha csatlakoznak más híres jedi mesterek is a sorozathoz, mint például Obi-Wan Kenobi, Yoda vagy Mace Windu. Fölbukkannak bennük új bolygók és népek, mint a dathoomiri Éjnővérek. Sajnos itt is közre játszik a politika, de nem annyira erősen. 

Fantasztikus és izgalmas az egész sorozat mind a hat évadon keresztül.

 

Aki jártas az angol nyelvben és többet szeretne tudni, az az alábbi linkre kattintva megteheti:

https://www.starwars.com/tv-shows/star-wars-the-clone-wars